Az Alapítvány közhasznúsági jelentése  megtekinthető itt (2015):      2014 évi jelentés itt:

Fényszóró Kulturális Alapítványunk

A sérült emberekért 1995. óta dolgozik az értelmileg sérült gyermekek fiatalok kulturális életének színvonalasabbá tételéért, az esélyegyenlőség az ép és sérült emberek közötti híd felépítésére. Számos rendezvényünk volt már országszerte, intézetekben, családokban elszigetelten élő sérült emberek részére nagy sikerrel és szeretettel.

Pályázati felhívás!
Fényszóró Kulturális Alapítvány a sérült emberekért 2017. május 04-én csütörtökön rendezi meg Tavaszi Kulturális Fesztiválját az Uránia Nemzeti Filmszínházban du. 14 – 16 óra között. Várjuk sérült, halmozottan sérült gyermekcsoportok, fiatalok, felnőttek ill. egyéni fellépők jelentkezését az alábbi kategóriákban: magyar néptánc, cigánytánc, modern táncok ének, dal, zenekari produkciók hangszeres előadások
Jelentkezés módjai: E-mailben: info@fenyszoroalapitvany.hu
Fényszóró Kulturális Alapítvány a sérült emberekért 2017. május 04-én csütörtökön rendezi meg Tavaszi Kulturális Fesztiválját az Uránia Nemzeti Filmszínházban du. 14 – 16 óra között. Köszönjük a jelentkezéseket, kb. 150 fő fellépőnk lesz, 17 iskolából, intézetből. A műsor összeállt.
Fényszóró Gála a Fővárosi Nagycirkuszban
Alapítványunk az idei évben is megrendezi az év végi Fényszóró Gálát a Fővárosi Nagycirkuszban, budapesti iskolák, nevelőotthonok sérült gyermekközösségei, Pest megyei sérült fiatalokat ellátó közösségek, valamint vidéki hátrányos helyzetű, nehéz sorsú fiatalok szórakoztatására. 1350 Fő teljes telt házzal készülünk erre a napra így, már jelentkezéseket sajnos nem tudunk fogadni.A műsor részeként fogyatékkal élők produkcióit, mazsoretteket, táncosokat, valamint sztárvendégeink műsorát láthatjátok. Az idei Gála sztárvendége ez alkalommal Kasza Tibi lesz.
A rendezvény 2016. december 01-én csütörtökön kerül megrendezésre. Délelőtt az ELEVEN parkba látogatunk el, halmozottan
sérült gyermekekkel, délután pedig a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezzük a Fényszóró Karácsonyi Gálát.

Tavaszi Művészeti Fesztivál

Fényszóró nap a Kultúra jegyében. Délelőtt Simontornyai halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek 50 fős csoportjával a Simontornyai polgármester asszony kíséretében ragyogó napsütésben a Fővárosi Állat és Növénykertben kezdődött a napunk, majd ezt követően Alapítványunk a sérült emberekért 13. alkalommal megrendezte Tavaszi Kulturális Fesztiválját az Uránia Nemzeti Filmszínházban du. 14 – 16 óra között.
A műsorban 18 műsorszámot láttunk különféle sérülésű fokozatú gyermek, gyermekcsoportok előadásában. Volt ének, versmondás, tánc, és fényjáték is. Ismét közös, interaktív játékon vehettünk részt Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta segítségével macival erdőn mezőn, mocsáron keresztül jártunk.
Csepregi Éva, alapítványunk elnök asszonya is hozott pár dalt és természetesen sztárvendégünk is volt Zoltán Erika személyében, aki a legnagyobb slágereivel érkezett hozzánk.
„A kultúra mindenkié” volt a mai nap szlogenje, így az elmaradhatatlan lufi esőt követően mindenki vidáman indult haza és hazavihette a mai szlogennel ellátott lufiját emlékbe.
Köszönjük a pedagógusoknak, akik betanították ezeket a csodálatos produkciókat, a munkatársaknak, akik elkészítették a gyönyörű fellépő ruhákat, valamint természetesen hatalmas köszönet támogatóinknak, és önkéntes segítőinknek, akik évről-évre velünk vannak ezen a napon. Képgaléria az alábbi linken érhető el:

20 éves a Fényszóró Kulturális Alapítvány!

A Fényszóró Kulturális Alapítvány 2015. December 03-án teljes telt házzal ünnepelte működésének 20. évfordulóját a Fővárosi Nagycirkuszban! A Fogyatékkal Élők Világnapján, 12. alkalommal került sor erre a rendezvényünkre. A műsor részeként fogyatékkal élők produkcióit, mazsoretteket, kerekes székes táncosokat, valamint sztárvendégeink műsorát láthatták. A Jubileumi Gála sztárvendégei ez alkalommal Szandi és Peter Sramek volt, természetesen alapítványunk Elnök Asszonya, Csepregi Éva is énekelt, ráadásul Peter Sramekkel a Neoton egyik legnagyobb Slágerét a Holnap Hajnalig című dalt. Természetesen a Cirkuszi műsor sem maradhatott el, a második részben a Fővárosi Nagycirkusz BALANCE c. műsorát tekinthették meg a meghívottak.

Őszi Művészeti Fesztivál 2015.

Bár az időjáráson nem látszott, de az idei évben az eddigiektől eltérően tavasz helyett ősszel került megrendezésre a Művészeti Fesztiválunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban. 2015. november 12-én gyönyörű szép napsütéses időben gyülekeztünk az állatkerti játszóháznál, ahol délelőtt 50 fő mély szegénységben élő halmozottan hátrányos gyermeket hozott el a simontornyai Polgármester Asszony kipróbálhatták a gyerekek a játékokat, önfeledten csúszdáztak, horgásztak, csocsóztak, még az Alapítvány Elnök asszonya, Csepregi Éva is beállt egy- egy játékmenetbe a gyerekek közé.
Délután pedig megrendezésre került a Fényszóró Alapítvány Őszi Művészeti Fesztiválja, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A műsorban 20 műsorszámot láttunk különféle sérülésű fokozatú gyermek, gyermekcsoportok előadásában. Volt tánc, ének, versmondás és fényjáték is. Alapítványunk Elnök asszonya és egyben az Őszi Kulturális Fesztiválunk műsorvezetője, Csepregi Éva is hozott pár meglepetés dalt és természetesen sztárvendégek is helyet kaptak, így velünk volt Krizbai Teca, a Csillag Születik 3. felfedezettje, aki csodálatos hangjával elvarázsolt kicsiket és nagyokat, valamint a fináléban Baby Gabié volt a főszerep és a már megszokott lufi esőé, aminek most is rendkívül örültek a fiatalok. Gabi produkciója alatt a színpadra siettek kicsik és nagyok és vele együtt énekeltek. Külön köszönet a pedagógusoknak, akik betanították ezeket a csodálatos produkciókat, a munkatársaknak,akik elkészítették a gyönyörű fellépő ruhákat. Kiválasztottuk a három produkciót, ami a cirkuszban mutathatnak be a gyerekek: egy néptánc, modern tánc és fényjáték tánc. ....csodálatos nap immár 12. éve. (Képes beszámoló hamarosan a galériában)

"Ujjé a Ligetben"
A Fényszóró Kulturális Alapítvány 2015 évi Gyermeknapi programját a Ligetben tartotta meg. Délelőtt 70 fő sérült, halmozottan sérült gyermeket, fiatalt vittek el a Fővárosi Állat-és növénykertbe egy állatkerti sétára.
A gyermekek szendvicset és ásványvizet kaptak útravalóul. Délután a Simontornyai halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek 50 fő a Simontornyai polgármesterasszony kiséretében a Fővárosi Nagycirkuszban megtekintették a cirkusz aktuális műsorát Circussimo címmel.

A hangulat az eső ellenére is nagyon jó volt, jól sikerült a Fényszóró Gyermeknap!

dr. Dobos Anna - neonatológus, az alapítvány alapítója
Csepregi Éva - elnök
Dr. Pitzné Heinczinger Mónika - kuratóriumi tag
Bóta István - kuratóriumi tag

Pillanatképek rendezvényeinkről

KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY AKI TEHETI
AZ ADÓJA 1 %-ÁVAL TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT.
HÁLÁS KÖSZÖNET SZERETETTEL: ÉVA
ADÓSZÁM: 18669684-1-13